Виното в СкараБар се дели на “евтино” и “скъпо”, като под евтино имаме пред вид виното на къщата, виното за всеки ден, което не напряга и никога не разочарова. Продаваме вина само в бутилка, които се внасят специално за двете заведения. Не предлагаме наливно вино, тъй като се отнасяме особено сериозно към качеството на продуктите, с които работим и, за съжаление, това на наливното вино не отговаря на изискванията ни.

Виното на къщата идва от кооператива “Марнон” в Южна Франция. Избата се намира в регионите Люберон и Венту в Южна Рона и в нея членуват 2000 лозари, обработващи 8 500 хектара лозя. Името “Марнон” е символ за философията на новото поколение лозари и винари от Южна Франция, работещи за високо качество, отворени за новостите и едновременно с това уважаващи традициите на земите си. Целта на избата е произвеждането на сортови и тероарни вина, задоволяващи все по-високите изисквания на днешната клиентела за много добро качество на добра цена.

Нашите вина:

Chardonnay Les Grains – блестящ бледо жълт цвят, силно ароматен нос с нотки на тропически плодове (ананас) и цитруси (лимонов пай). Добре балансирано, свежо и плътно тяло с добра дължина. Подходящо като аперитив или с леки предястия, леки риби и меки сирена. Сервирайте на 9°C.

Rose Grande Toque – деликатен розово-прасковен цвят. Атрактивен и ароматен нос с нотки на дребни червени плодове и цитруси (грейпфрут). Красив баланс, подчертан от свеж финал. Прекрасно за започване на вечерта, с нашите риби на скара и пиле.

Syrah Les Grains– ярък рубинен цвят. Жив нос с много плод (черна череша, слива) и подправки. Плодово тяло с нотки на касис и сладки подправки. Подходящо като аперитив, ароматни сирена и средиземноморска кухня.

“Скъпото” вино е изненадата и наградата за любопитните в СкараБар, които ще оценят немасовите и редки вина.

В СкараБар 2, на ул. Бенковски 12 работи винен магазин, който предлага вината на фирмите “Project-AW” и “Vinexcellence” от Австрия, Австралия и Франция. Вината могат да бъдат закупени за вкъщи или изпити на място в ресторанта.