Вино на къщата „СкараБар & Иво Върбанов“

Иво Върбанов е водеща фигура в новата българска винена сцена, чийто вина впечатляват с характер, индивидуалност и високо качество. От своя страна, ние, от СкараБар, вече десета година се посвещаваме ежедневно на качествената, вкусна и разбираема храна. Решихме да обединим идеите и възможностите си и да създадем вино на къщата за СкараБар, което поставя в нова светлина идеята за наливно вино.

Идеята за съвместния ни винен проект се роди през лятото на 2017 година и започва още от лозето: подбираме и купуваме гроздето от Харманлийския регион. Вината ни са бяло, розе и червено и след приключване на ферментацията и отлежаване в съдове, те идват при вас в модерна и за сега единствена в България форма: кегове от неръждаема стомана с марката „BLEFA“.

BLEFA е един от водещите световни доставчици на кегове за хранителната индустрия, гарантиращ най-високо качество.

Виното е деликатна напитка, която заслужава възможно най-добрата защита. Все повече ресторанти по света се убеждават в предимствата на кеговете, които гарантират свежест за всяка чаша или гарафа с вино. Системата работи със специален коктейл от азот и въглероден диоксид, който запазва цвета и ароматите на виното за дълго време. В допълнение на това, виното в кегове ви предоставя избор между чаша от 150 мл, гарафа от 500 мл или от 1 литър.

Нашата страст са доброто вино и добрата храна, а мотото ни е „Високо качество, местен произход и респект към природата“.

Вината ни са:

Бяло: Шардоне & Вионие 2017

Розе: Сира & Каберне Совиньон 2017

Червено: Сира, Мерло и Каберне совиньон 2017

 

Скъпо вино

“Скъпото” вино е изненадата и наградата за любопитните в СкараБар, които ще оценят немасовите и редки вина: от грюнер велтлинери и ризлинги до Бордо и Шатоньоф дьо Пап.

В СкараБар 2, на ул. Бенковски 12 работи винен магазин, който предлага селектирани вина от Австрия, Австралия и Нова Зеландия, внасяни в България от Яна Петкова. Вината могат да бъдат закупени за вкъщи или изпити на място в ресторанта.