СкараБар (от ноември 2008 г.) е място, което реабилитира традиционната българска скара като качествен кулинарен продукт и което показва, че девалвиралата през соца и прехода територия на кебапчийницата може да е хабитат на модерни и интелигентни хора.

Доказахме на своите клиенти, че добрата храна и вино не трябва задължително да са непонятно сложни и скъпи и че колкото по-кратко е менюто, толкова  по-прясно и вкусно ще е ястието им.

При нас ще намерите  зеленчуци, сирена и меса на скара, истински пържени картофи, свежи салати и предястия.

Каймата си я  приготвяме сами  и само от месо, а към нея добавяме пресни зеленчуци, подправки и умението да я умесим.

Наденичките ни са по собствена рецепта на доставчика ни – Анди Соурей, който казва: „В приготвянето не правя нищо различно от онова, което правехме в семейната ни ферма в Англия.”

Десертите ни се сменят според сезона и задоволяват  нуждите на сетивата от свежо и сладко и намигват към европейската класика и към Балканите.

Разбира се, не може без шкембе чорба – супата, която прави силните мъже по-силни, а слабите – по-слаби и която съблича ненужните кулинарни задръжки на женското кокетство.

Предлагаме супа на деня съобразно сезона, а в Скарабар-Полиграфия и обедно меню през делничните дни.

Вината на къщата са съвместен проект с Иво Върбанов, който, освен класически пианист от световно ниво, е взискателен, начетен и креативен винар. Идват от региона на Харманли и са бяло, розе и червено. До вас, нашите клиенти, вината достигат в специални кегове на световния лидер в областта “BLEFA” – към момента единствена в България система за наливно вино. За по-взискателните познавачи на виното в СкараБар на ул. Бенковски имаме винен магазин с качествен и лимитиран наш внос от Австрия и Франция.